Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A manuka növény képes leírás - Manuka méz.tlap.hu
részletek »

A manuka növény - Manuka méz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: manukamez.tlap.hu » A manuka növény
Keresés
Találatok száma - 4 db
A 16 ezer éves csemege csodája: 12+2 mézfajta

A 16 ezer éves csemege csodája: 12+2 mézfajta

Az ember már az ókor óta fogyasztja a méhek által összegyűjtött édes csemegét. A sarki boltban csak két-három műanyag flakonos, méznek álcázott ragaccsal találkozol nap mint nap, pedig rengeteg értékes és érdekes méz várja, hogy felfedezd őket.

A Manuka, mint gyógynövény

A Manuka, mint gyógynövény

A legutóbbi, D-vitamin hiánnyal kapcsolatos cikket újragondolva felmerült bennem, hogy a modern orvostudomány mennyire képes túllihegni a betegségek kialakulásának és leküzdésének problémakörét, miközben a természetnek mindenre van már régesrég bevált módszere.

Manuka

Manuka

A Manuka az őslakos maorik nyelvén az új-zélandi teafa neve. Ez az örökzöld fa Új-Zélandon és dél-kelet Ausztráliában őshonos. Majd minden részét természetes gyógyszerként használják: a kakariki papagájok a leveleivel és kérgével tisztítják meg tollazatukat a parazitáktól.

Manukaméz

Manukaméz

Új-Zéland megműveletlen területein nő az őshonos, apró termetű fa, a manuka, melynek virágzata a manukaméz forrása. A manukaméz érdekessége és értéke abban rejlik, hogy az összetevői között szereplő metilglioxál antibakteriális hatású természetes összevető. Egészen sötét és sűrű méz.

Tuti menü