Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A manukaméz hatásai képes leírás: Manuka - Tudomány [2. oldal]
részletek »

A manukaméz hatásai: Manuka - Tudomány [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: manukamez.tlap.hu » A manukaméz hatásai
Keresés
Találatok száma - 26 db
Manuka a mézek királynője

Manuka a mézek királynője

Az Új-Zélandon őshonos manuka fa virágaiból származó méz jótékony hatásaival kapcsolatban a szakirodalom elég széles, hiszen már a 19. századtól kezdve zajlanak a kutatások ezzel a különleges mézfajtával kapcsolatban. A vizsgálatok eredményeit böngészve azt láthatjuk, hogy vágott vagy égési sérülések esetén igen jól véd a fertőzésektől, nagyszerűen sterilizál és hámosító hatásával elősegíti a gyorsabb, valamint a szebb, hegmentes gyógyulást. Jelentős sebkezelő képességei miatt, a manukamézet előszeretettel alkalmazza az állatgyógyászat is szerte a nagyvilágban.

Manuka méz

Manuka méz

A Manuka az őslakos maorik nyelvén az új-zélandi teafa neve. Ez az örökzöld fa Új-Zélandon és dél-kelet Ausztráliában őshonos. Majd minden részét természetes gyógyszerként használják: a kakariki papagájok a leveleivel és kérgével tisztítják meg tollazatukat a parazitáktól. Leveléből kellemes tea készíthető: Cook kapitány matrózait is ezzel gyógyították.

Manuka Méz  gyógyhatású kívül-belül!

Manuka Méz gyógyhatású kívül-belül!

A mézről ősidők óta tudjuk, hogy az életelixírje. Évszázadok óta használjuk gyógyító hatása miatt. A mézet nem csak a konyhában használjuk, a szépség ipar egyik kedvelt összetevője is. Szeretném nektek bemutatni a Manuka nevű mézet.

Manukaméz kívül-belül

Manukaméz kívül-belül

Már Magyarországon is egyre többen hallottak arról a kizárólag Új-Zéland természetes, jórészt megműveletlen tájain fellelhető növényről, a manukáról, amely egy egészen kivételes mézfajtának, a manuka méznek a forrása. A 'világ másik végéről' azonban eddig leginkább csak a híre érkezett el ennek a 'csodaszernek', azok ugyanis, akik valamilyen módon kapcsolatba kerültek vele, esküsznek gyógyító erejére.

Manukaméz rák ellen

Manukaméz rák ellen

Az Al Ain-i UAE Egyetem (Egyesült Arab Emírségek) kutatói egy 5 éves kutatás keretein belül feltárják a Manuka méz használatát a rákmegelőzésben. Egy, a PLOS ONE című, tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a Manuka méz bizonyítottan olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyekkel képes gátolni a daganatok növekedését.

Manukamézzel a dermatitisz ellen

Manukamézzel a dermatitisz ellen

A legújabb vizsgálatok arra utalnak, hogy emlőrákos betegekben az új-zélandi teafa (manuka) méze szerepet játszik a radiológiai kezelés okozta dermatitisz megelőzésében. A fázis 2 vizsgálat eredményeiről az Európai Multidiszciplináris Rák Kongresszuson (EMCC) számoltak be, egyebek közt arról is, hogy a méz megrövidítheti a dermatitiszes epizódok időtartamát.

Milyen termék a Manuka méz?

Milyen termék a Manuka méz?

Ez a termék nagyszerű és természetes egyben. Hatása olyan akár egy energiabomba, hosszan érezhető. A Manuka méz pozitívan hat az emésztésre és emellett, antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik. A Manuka méz hatása klinikai tesztek által igazolt.

Szénanátha ellen együnk manukamézet

Szénanátha ellen együnk manukamézet

A Manuka-méz gyógyító hatása régóta ismert, ráadásul a fák, amelyek a mézet adják, a világon csupán egyetlen helyen nőnek: Új-Zéland East Cape régiójában, írja a The Guardian. A méz jótékony hatásaival régóta tisztában vagyunk. Egy, a lakóhelyünk közelében készült méz például segíthet abban, hogy javuljon, vagy elmúljon a szénanáthánk.

Tudomány - Mézzel és fahéjjal az egészségünkért!

Tudomány - Mézzel és fahéjjal az egészségünkért!

Ősidőktől értékes táplálékforrásunk, így influenzajárvány idején pedig természetes gyógyítónk, a méz. Amellett, hogy oly édesen finom, számos ásványi anyag, enzim, aminosav, vitamin bőséges tárháza. Napjainkban is, sorra születnek a hatásait vizsgáló újabbnál újabb eredmények. Íme néhány.

Tuti menü