Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Manukaméz szakoldalak képes leírás - Manuka méz.tlap.hu
részletek »

Manukaméz szakoldalak - Manuka méz.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: manukamez.tlap.hu » Manukaméz szakoldalak
Keresés
Találatok száma - 5 db
Manuka méz

Manuka méz

A manuka méz forrása az Új-Zéland megműveletlen területein őshonos apró termetű fa, a manuka virágzata. A manukaméz fő értéke, hogy az összetevői között szereplő metilglioxál antibakteriális hatású természetes összevető. A manuka méz egészen sűrűn folyó, sötét színű. Gyógyászati célra nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is használható. A manukaméz jótékonyan hat az emésztőrendszeri panaszokra, sebbek kezelésére orvosilag bizonyítottan használahtó. A szervezet általános (főként téli) védelmét és általános közérzet javítását is elősegíti. A manuka méz gyógyhatásai miatt miatt elsősorban önmagában fogyasztva kiváló.

Manuka méz infók + vásárlás

Manuka méz infók + vásárlás

Az új-zélandi őslakosok évszázadok óta ismerik és fogyasztják a manuka mézet, melyet a méhek a 'Leptospermum Scoparium' fa virágainak a nektárjából készítenek. Szokás 'Gyógyító méznek' vagy éppen a 'mézek királynőjének' is nevezni.

Manuka, a maorik teafája

Manuka, a maorik teafája

A Manuka az őslakos maorik nyelvén az új-zélandi teafa neve. Ez az örökzöld fa Új-Zélandon és dél-kelet Ausztráliában őshonos. Majd minden részét természetes gyógyszerként használják: a kakariki papagájok a leveleivel és kérgével tisztítják meg tollazatukat a parazitáktól. Leveléből kellemes tea készíthető: Cook kapitány matrózait is ezzel gyógyították.

Manukaméz

Manukaméz

Az egyes mézfajták és méhészeti termékek évezredek óta segítik az emberek gyógyulását. A manuka méz azonban csak az utóbbi néhány évtizedben kezdett elterjedni, népszerűsége pedig töretlenül növekszik. Sokoldalú hatásait minden életkorban érdemes felhasználni az ínygyulladás kezelésétől kezdve a koleszterinszint csökkentéséig. A manukaméz a világon egyedülálló antibakteriális hatása tekintetében. A benne nagy mennyiségben található metilglioxálnak köszönhetően képes a szervezet bármely pontját megtámadó kórokozók elpusztítására. Gyulladáscsökkentő hatásával szünteti meg a fertőzéseket, miközben általánosan erősíti a szervezetet. A manuka méz hatásai és további információk weboldalunkon!

Zölújságban a manukáról

Zölújságban a manukáról

Az ókorban a mézet nemcsak táplálékként, hanem gyógyhatású szerként is használták. A kőkorszak festményei szerint az emberek legalább 8000 éve használják a mézet. Fertőzések kezelésére pedig 2000 éve alkalmazzák, ami sokkal korábban volt, minthogy felfedezték volna, hogy a fertőzéseket baktériumok okozzák.

Tuti menü